2024-08-30 06:57:32
Φωτογραφία για Τρένα εμπορευματοκιβωτίων «Κίνα – Ευρώπη»: Αύξηση 12% το 2024
Τους πρώτους επτά μήνες του 2024, ο αριθμός των τρένων με εμπορευματοκιβώτια που εκτελούνται στη γραμμή «Κίνα – Ευρώπη» αυξήθηκε σημαντικά, όπως αναφέρει η πύλη ειδήσεων σιδηροδρομικών μεταφορών Railway Supply .

Σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε η «China Railways», 11.403 τρένα απεστάλησαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Το ποσοστό αυτό υπερβαίνει τα συγκρίσιμα στοιχεία του περασμένου έτους κατά 1.222 τρένα, που ισοδυναμεί με αύξηση 12%.

Η αύξηση του αριθμού των τρένων οδήγησε επίσης σε σημαντική επέκταση του όγκου των σιδηροδρομικών μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων.

Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2024, ο όγκος μεταφορών έφτασε περίπου το 1,23 εκατομμύρια TEU. Το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το περσινό επίπεδο κατά 0,122 εκατ. TEU, που αντιστοιχεί σε αύξηση 11%.

Έτσι, υπάρχει μια σημαντική αύξηση στη ζήτηση για σιδηροδρομικές μεταφορές μεταξύ Κίνας και Ευρώπης.


Η αύξηση του αριθμού των τρένων με εμπορευματοκιβώτια και του όγκου των μεταφερόμενων εμπορευμάτων μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες.

Πρώτον, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον και ταχύτερους τρόπους παράδοσης αγαθών μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Οι σιδηροδρομικές μεταφορές μειώνουν τους χρόνους παράδοσης, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο πλαίσιο των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού που απαιτούν υψηλή ταχύτητα και αξιοπιστία.

Δεύτερον, υπάρχει μια σταθερή αύξηση της ζήτησης για αγαθά που παράγονται στην Κίνα, που τονώνει την αύξηση του όγκου των εμπορευμάτων.

Επιπλέον, η ανάπτυξη υποδομών και ο εκσυγχρονισμός των σιδηροδρομικών δικτύων συμβάλλουν επίσης στην αύξηση του όγκου των μεταφορών.

Οι σύγχρονοι τερματικοί σταθμοί εμπορευματοκιβωτίων και η εφαρμογή νέων τεχνολογιών στη διαχείριση της κυκλοφορίας των τρένων συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών και στην ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων στη διαδρομή. Αυτό ενισχύει την ικανότητα διεκπεραίωσης των διαδρομών και μειώνει το κόστος μεταφοράς.

Η ανάπτυξη των μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ Κίνας και Ευρώπης είναι ένας σημαντικός δείκτης της οικονομικής δραστηριότητας και της ζήτησης αγαθών και στις δύο περιοχές.

Η αύξηση του αριθμού των τρένων και του όγκου μεταφορών επιβεβαιώνει ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές γίνονται όλο και περισσότερο προτιμώμενος τρόπος παράδοσης για πολλές εταιρείες που ασχολούνται με το διεθνές εμπόριο.

Αυτή η τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί και στο μέλλον, οδηγώντας την ανάπτυξη νέων δρομολογίων και αυξάνοντας τον όγκο των μεταφορών.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ