2024-08-30 06:57:49
Φωτογραφία για Τα γραφικά τρένα της Ιαπωνίας και ο ξεχωριστός σχεδιασμός των βαγονιών τους
Εκπληκτική θέα και χαλαρωτικά ταξίδια

Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές γειτονιές και νομοί για εξερεύνηση σε όλη την Ιαπωνία, καθεμία με τα δικά της φαγητά, ορόσημα, χλωρίδα, κοινότητες και πολιτισμούς. Ενώ το Shinkansen ή ένα αεροπλάνο θα κάνουν τις μετακινήσεις σας πιο γρήγορα, μπορεί όμως να χάσετε κάποιο εκπληκτικό τοπίο στη διαδρομή. Αυτά τα τουριστικά τρένα προσφέρουν διάφορες προσφορές επί του τρένου που θα σας κάνουν να εύχεστε η διαδρομή να μην τελειώσει ποτέ.

Η λίστα:

Σαφίρ Οδορίκο

Ένα πολυτελές τρένο σχεδιασμένο για να συνδυάζεται με τη φύση

Η χερσόνησος Izu, που βρίσκεται στην επαρχία Σιζουόκα, φημίζεται για τα θέρετρα με θερμές πηγές και είναι γεμάτη με εκπληκτική θέα στον ωκεανό. Το Saphir Odoriko προσφέρει μια premium βόλτα στο Izu με εκπληκτική θέα στην ακτογραμμή του ωκεανού, ακόμη και στο όρος Fuji. Αναχωρώντας είτε από το σταθμό Shinjuku είτε από το σταθμό του Τόκιο, το ταξίδι διαρκεί περίπου δύο ώρες.


Το τρένο σχεδιάστηκε από τον διάσημο βιομηχανικό σχεδιαστή Ken Okuyama, γνωστό για το σχεδιασμό και την επίβλεψη αξιοσημείωτων έργων πολυτελείας όπως η Ferrari Enzo και η Bulgari Octo. Ο Okuyama ήταν επίσης ο σχεδιαστής πίσω από άλλα εμβληματικά τρένα JR East, όπως το Yamanote Line και το Hokuriku Shinkansen. Με το κομψό και βαθύ μπλε εξωτερικό του, το Saphir Odoriko μοιάζει σαν να γλιστράει μέσα από τα κύματα καθώς περνά με ταχύτητα στις πίστες.

Ως πολυτελές τρένο express, το Saphir Odoriko προσφέρει πολλές εγκαταστάσεις και ανέσεις για να κάνει τη βόλτα σας όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστη και ευχάριστη. Οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν από τρεις επιλογές καθισμάτων: το Premium Green Car, το Green Car Private και το standard Green Car. Τα μεγάλα παράθυρα και οι φεγγίτες σε όλα τα βαγόνια του τρένου πλημμυρίζουν το χώρο με λαμπρό φυσικό ηλιακό φως και υπάρχουν πολλοί χώροι για να ατενίσετε τη θέα στη φύση, οπότε κάθε επιλογή καθίσματος είναι μια εμπειρία πολυτέλειας.

Το εσωτερικό του Saphir Odoriko

Το Car No.1 φιλοξενεί τα Premium Green καθίσματα με μεμονωμένες καρέκλες σε κάθε σειρά. Τα καθίσματα είναι επενδυμένα με καπιτονέ βελούδινο υλικό. Είναι εξοπλισμένα με φώτα ανάγνωσης, ηλεκτρική πρίζα, ποτηροθήκη, μοχλό περιστροφής καθίσματος, χώρο αποθήκευσης αποσκευών και επεκτεινόμενο τραπέζι μέσα στο υποβραχιόνιο. Υπάρχουν μόνο 20 Premium Green θέσεις διαθέσιμες στο Saphir Odoriko, επομένως κάθε επιβάτης έχει πολύ χώρο.

Τα βαγόνια Νο. 2 και Νο. 3 είναι τα διαμερίσματα Green Car Private. Για οικογένειες και μεγαλύτερες ταξιδιωτικές ομάδες, αυτά τα αυτοκίνητα προσφέρουν μια πιο ιδιωτική εμπειρία με ξεχωριστά δωμάτια. Μπορείτε να κάνετε κράτηση δωματίων για έως τέσσερα ή έως έξι άτομα, επιτρέποντας στις ομάδες να μιλάνε και να κυκλοφορούν ελεύθερα. Τα δωμάτια έχουν ατμόσφαιρα καφέ και τα καθίσματα είναι διαμορφωμένα σε στυλ καναπέ για μια χαλαρωτική αλλά ζεστή ατμόσφαιρα για να τα μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Το Car No.4 είναι η καφετέρια του Saphir Odoriko, με αποκλειστικό μενού που επιμελείται ο σεφ Miyuki Igarashi από το κινέζικο εστιατόριο Miyu. Οι γαστρονομικές απολαύσεις περιλαμβάνουν τη σούπα γαρίδας σακούρα "Izusan Recovery" και τη σούπα με ζυμαρικά, καθώς και το ιαπωνικό μαύρο μοσχάρι ankake κάρυ Miyu. Αυτά τα πιάτα μπορείτε να τα απολαύσετε απολαμβάνοντας το τοπίο του κόλπου Sagami. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το cheesecake μάνγκο και το ειδικό μείγμα πράσινου τσαγιού Shizuoka. Τα ζωηρά χρώματα ταιριάζουν με το γύρω τοπίο.

Μόλις φτάσετε στο Izu, συνεχίστε το ταξίδι χαλάρωσης και πολυτέλειας με μια στάση σε ένα από τα πολλά ιαματικά λουτρά της περιοχής. Υπάρχουν επίσης εξαιρετικές ευκαιρίες φωτογραφίας με φόντο το όρος Fuji και μερικά υπέροχα εστιατόρια

Sunrise Express

Ζήστε τη νοσταλγία των τρένων ύπνου της Ιαπωνίας

Πριν από την εποχή του σούπερ ταχύτητας Shinkansen, τα νυχτερινά τρένα ήταν πολύ συνηθισμένα σε όλη την Ιαπωνία. Αλλά καθώς έχουν γίνει περισσότερο μια καινοτομία, το Sunrise Express προκαλεί νοσταλγία και φέρνει μια όλο και πιο σπάνια ευκαιρία να ζήσετε ένα τρένο ύπνου. Επί του παρόντος, τα τρένα Seto και Izumo του Sunrise Express είναι τα μόνα τακτικά νυχτερινά τρένα που εξακολουθούν να λειτουργούν.

Με το κατάλληλο όνομα, επιβιβάζεστε στο Sunrise Express γύρω στα μεσάνυχτα, ώστε να μπορείτε να ξυπνήσετε από τις όμορφες χρυσές ακτίνες της ανατολής. Τα τρένα ταξιδεύουν μαζί μέσω Τόκιο, Οσάκα και Χιμέτζι. Στην Okayama, τα τρένα Seto και Izumo αποσυνδέονται. Το τρένο Seto τρέχει νότια προς το Takamatsu ενώ το Izumo συνεχίζει βόρεια προς Matsue και Izumo . Από το σταθμό του Τόκιο στην Οσάκα, το ταξίδι διαρκεί περίπου επτά ώρες.

Το Sunrise Express έχει διάφορες επιλογές διαμονής για διαφορετικούς προϋπολογισμούς και προτιμήσεις. Τα τυπικά κρεβάτια Nobinobi Zaseki είναι τα φθηνότερα και είναι ημι-ιδιωτικές κουκέτες με μοκέτα. Τα ιδιωτικά δωμάτια είναι πιο ακριβά, αλλά επιτρέπουν περισσότερη άνεση, με μεγαλύτερους χώρους, πιο απαλά κρεβάτια, χώρο φύλαξης αποσκευών και ξεχωριστό κλειστό υπνοδωμάτιο. Αυτά τα ιδιωτικά δωμάτια ποικίλουν σε μέγεθος. Υπάρχει επίσης ένα deluxe δωμάτιο εξοπλισμένο με κρεβάτι, γραφείο και νιπτήρα.

Το εσωτερικό του Sunrise Express

Ως τρένο ύπνου, το Sunrise Express έχει μερικές μοναδικές ανέσεις. Υπάρχουν σαλόνια με μεγάλα παράθυρα και τραπεζάκια, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τη θέα σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα ποτό από το κοντινό μηχάνημα αυτόματης πώλησης για να το πιείτε καθώς χαλαρώνετε. Μία από τις πιο δημοφιλείς ανέσεις είναι το ντους. Ναι, μπορείτε να κάνετε ντους σε ένα κινούμενο τρένο. Οι επιβάτες μπορούν να αγοράσουν μια κάρτα από το μηχάνημα εισιτηρίων για να κάνουν κράτηση θέσης για ντους το πολύ έξι λεπτών.

Για τους ταξιδιώτες με το JR Pass, ο βασικός ναύλος στο Sunrise Express καλύπτεται πλήρως. Ωστόσο, ενδέχεται να απαιτείται επιπλέον χρέωση διαμονής για καταλύματα υψηλότερου επιπέδου. Το τυπικό εισιτήριο περιλαμβάνει κράτηση για κρεβάτια τύπου Nobinobi Zaseki ή έκπτωση για ιδιωτικά δωμάτια. Μπορείτε να κάνετε κράτηση στα γκισέ εισιτηρίων Midori no Madoguchi στους μεγάλους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Ροκούμον

Εκεί που το ταξίδι συναντά τον γκουρμέ

Για τους καλοφαγάδες, το τρένο Rokumon φέρνει γκουρμέ φαγητό στις ράγες του Ναγκάνο. Το Rokumon εκτείνεται μεταξύ της Karuizawa και της πόλης Nagano. Τα βαγόνια του τρένου έχουν κομψά σχέδια.

Το Rokumon είναι πιο γνωστό για την γευστική του εμπειρία, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον πλούτο των τοπικών θησαυρών από τα Πέντε Όρη του Βόρειου Shinshu, όπως φρέσκα λαχανικά και εποχιακά φρούτα. Η τραπεζαρία έχει κυπαρίσσι τοίχους και πόρτες με σίτες από χαρτί σότζι που φέρνουν τη φυσική ομορφιά του Ναγκάνο μέσα. Οι σεφ χρησιμοποιούν τοπικά υλικά και εποχιακές γεύσεις για να δημιουργήσουν μενού με την έννοια της «γεύσης από τη στιγμή».

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν ένα πλήρες μενού με δυτική και ιαπωνική κουζίνα. Το πρόγραμμα γεύματος «Primo Fito» δημιουργήθηκε από το εστιατόριο Trattoria Primo κατά μήκος της διαδρομής του μονοπατιού του Rokumon στην Karuizawa και σερβίρει ιταλικά πιάτα, όπως κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας σε συνδυασμό με τοπικό κρασί. Το ιαπωνικό kaiseki , ή παραδοσιακό γεύμα πολλών πιάτων, επιμελείται ο Chikubatei από την πόλη Chikuma. Το γεύμα παρουσιάζεται σε ειδικά κουτιά δύο επιπέδων που ονομάζονται jubako και είναι περίτεχνα διακοσμημένα . Όλα τα πιάτα προετοιμάζονται στην κουζίνα του τρένου και μπορείτε να τα απολαύσετε πίνοντας ένα φλιτζάνι αποκλειστικό μείγμα Rokumon matcha.

Iyonada Monogatari

Το Iyonada Monogatari ψηφίστηκε ως ένα από τα καλύτερα τουριστικά τρένα της Ιαπωνίας από το Japan Railway Journal το 2023. Διασχίζει τη γραφική ακτή μεταξύ Matsuyama και Yawatahama στην επαρχία Ehime.

Το τρένο σχεδιάστηκε με γνώμονα τόσο τη δυτική όσο και την ιαπωνική αισθητική, δημιουργώντας μια νοσταλγική, ρετρό-μοντέρνα ατμόσφαιρα. Τα φώτα - σε σχήμα μανταρινιού πορτοκαλιού που είναι μια σπεσιαλιτέ της περιοχής Ehime - δίνουν στο αυτοκίνητο μια απαλή λάμψη. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα παρατηρήσετε πορτοκαλί μοτίβα αποτυπωμένα και στα φορέματα των συνοδών του τρένου.

Οι ώρες των γευμάτων είναι εξίσου εξαιρετικές στην παρουσίαση. Συνεχίζοντας τον συνδυασμό πολυπολιτισμικών προφορών, τα πιάτα έρχονται σε θήκες τύπου bento box που ξεχειλίζουν από πολύχρωμα πιάτα. Το τσάι σερβίρεται σε κομψές, ζωγραφισμένες στο χέρι τσαγιέρες και φλιτζάνια τσαγιού Tobe. Πρόκειται για παραδοσιακά κεραμικά από την Ehime. Υπάρχουν επίσης νεροχύτες Tobe στο τρένο.

Σε διάφορα γραφικά σημεία καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, το τρένο επιβραδύνει λίγο, ώστε οι επιβάτες να έχουν περισσότερες ευκαιρίες να τραβήξουν όμορφες φωτογραφίες. Στις επίσημες στάσεις, οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να βγουν έξω για να εκτιμήσουν πλήρως τη γύρω περιοχή. Η πιο δημοφιλής στάση είναι στο σταθμό Shimonada, όπου το τρένο φτάνει ακριβώς στην ώρα του για να παρακολουθήσει το ηλιοβασίλεμα. Αφού χαλαρώσετε στις εκπληκτικές προσφορές στο σκάφος, οι επισκέπτες μπορούν να δουν το Κάστρο Ozu, ένα από τα πολλά αξιοθέατα της διαδρομής. Ανάλογα με την εποχή, το κάστρο είναι τυλιγμένο με τα άφθονα χρώματα των ανθισμένων κερασιών ή των σφενδάμων.

Οι αιτήσεις για κράτηση στο Iyonada Monogatari γίνονται δεκτές από ένα μήνα έως 10 ημέρες πριν από την επιθυμητή ημερομηνία επιβίβασης. Οι κρατήσεις μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά.

Koshino Shu*Kura

Μπορεί να πηγαίνατε στο μπαρ, αλλά έχετε δοκιμάσει να το κάνετε σε ένα κινούμενο τρένο; Το Koshino Shu*Kura χτίστηκε γύρω από το θέμα των ζυθοποιείων sake και Echigo. Οι επιβάτες μπορούν να δοκιμάσουν από μια επιλογή τοπικών sake από την επαρχία Niigata. Κάθε σάκε συνδυάζεται τέλεια με σνακ, τα οποία είναι επίσης φτιαγμένα από ντόπια υλικά. Απολαύστε μερικά ποτήρια απολαμβάνοντας το τοπίο.

Το Koshino Shu*Kara έχει ακόμη και το αρχικό του χατίρι, το οποίο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Kiminoi Shuzou και είναι διαθέσιμο μόνο στο τρένο. Το Daiginjo-shu χρησιμοποιεί το διάσημο ρύζι koshitanrei της Niigata , το οποίο είναι ένα στέλεχος ρυζιού που είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για ζυθοποίηση sake και έχει έντονο άρωμα και γεύση. Αυτό το ειδικό σάκε χρησιμοποιεί επίσης μια εντατική διαδικασία ζυθοποιίας που ονομάζεται yamahai , η οποία θρέφει τα φυσικά βακτήρια γαλακτικού οξέος της ζυθοποιίας.

Το σπεσιαλιτέ σάκε του Koshino Shu*Kura συνοδεύεται από το δικό του καθορισμένο κύπελλο σάκε και τσαντάκι kinchaku για να επεκτείνετε τη μαγεία του τρένου στο δικό σας μπαρ του σπιτιού σας. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας γευμάτων, κάθε μπέντο κουτί είναι γεμάτο με εποχικά πιάτα. Καθώς οι επιβάτες τρώνε τα γεύματά τους, οι συνοδοί του τρένου θα ρίξουν σάκε για να συνοδεύσουν κάθε γεύση.

Ο πάγκος σέρβις Kuramori του αυτοκινήτου No.2 έχει περισσότερα τοπικά σάκε, σνακ και αναμνηστικά για να απολαύσετε. Το σετ σύγκρισης ποτών είναι ένα σάκε τριών φλιτζανιών, το ένα εκ των οποίων είναι σακέ ηλικίας. Αν ψάχνετε για άλλα ποτά, ο πάγκος σερβίρει επίσης βαρελίσια μπύρα και καφέ Yukimuro. Μην ξεχάσετε την αναμνηστική σφραγίδα σας ως ενθύμιο του ταξιδιού σας. Στη γωνιά γευσιγνωσίας διατίθενται πέντε διαφορετικά τοπικά μπουκάλια σάκε. Οι μάρκες αλλάζουν περιοδικά.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ