2012-08-13 16:33:03
Φωτογραφία για Αγριο έγκλημα με θύμα Ιρακινό
Τα πεντε άτομα πέρασαν από τη γωνία Γερανίου και Αναξαγόρα, όπου βρίσκεται το αυτοσχέδιο τζαμί στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής Εκεί εντόπισαν έναν Ιρακινό, στον οποίο επιτέθηκαν και τραυμάτισαν θανάσιμα με μαχαίρι και πέτρες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων. Δήλωση για το περιστατικό έκανε και ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου στους οικείους του υπηκόου Ιράκ, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από αγνώστους. Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι η πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν. Ζήτησα ήδη από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την επιτάχυνση των ενεργειών για την ανακάλυψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης, προκειμένου να οδηγηθούν το συντομότερο δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.


Το χρονικό

Ολα ξεκίνησαν γύρω στις 4 το πρωί της Κυριακής, όταν σε αυτοσχέδιο τζαμί της οδού Αναξαγόρα μουσουλμάνοι είχαν μαζευτεί για την προσευχή τους. Οι μαρτυρίες λένε ότι τα 5 άτομα είχαν βγει «παγανιά» με τέσσερα μηχανάκια.

Επιτέθηκαν αρχικά σε έναν Ρουμάνο και έναν Μαροκινό αλλά και οι δύο κατάφεραν να τους ξεφύγουν. Μέχρι που πέρασαν από τη γωνία Γερανίου και Αναξαγόρα. Εκεί εντόπισαν έναν Ιρακινό, στον οποίον επιτέθηκαν λυσσαλέα με μαχαίρι και με πέτρες. Ο νεαρός Ιρακινός διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό» με ακατάσχετη αιμορραγία. Στη μία το μεσημέρι τελικά, κατέληξε.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών φαίνεται πως έχει τεθεί και το γεγονός ότι, λίγες μέρες νωρίτερα, μοτοσικλετιστές με μαύρες μπλούζες είχαν περάσει από τα καταστήματα της οδού Αναξαγόρα, απειλώντας τους μετανάστες που βρίσκονταν εκεί. Το περιστατικό επιβεβαιώνουν και μέλη του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ που διατηρεί γραφεία απέναντι ακριβώς από το τζαμί.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να διασταυρώσουν αν πρόκειται περί των ίδιων ατόμων που χθες το πρωί χτύπησαν βάναυσα τον Ιρακινό.Μουδιασμένοι και φοβισμένοι παραμένουν οι μετανάστες που συναντήσαμε στο σημείο της δολοφονίας.

Ο φόβος τούς έχει καταβάλει, με αποτέλεσμα να μη θέλουν να μιλήσουν δημόσια, αλλά ούτε και να πιστέψουν τι έχει συμβεί.

Μουδιασμένοι οι μετανάστες

Πυκνώνουν οι επιθέσεις σε αυτοσχέδια τεμένη

Πάνω στην πόρτα του αυτοσχέδιου τζαμιού μια ανακοίνωση ενημερώνει για τις ώρες της προσευχής. Ελλείψει επίσημου μουσουλμανικού τεμένους, πολλοί είναι οι μουσουλμάνοι που προσέρχονται στο υπόγειο της οδού Αναξαγόρα 17 για να προσευχηθούν.

Οι επιθέσεις στους χώρους λατρείας των μουσουλμάνων είναι συχνές τον τελευταίο καιρό. Πριν από λίγες μέρες ομάδα πέντε δικυκλιστών είχε ρίξει καπνογόνα εναντίον υπόγειου χώρου λατρείας μουσουλμάνων στην Αγ. Σοφίας 64 και Αιτωλικού στα Καμίνια. Εκεί ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς από τους 10 μετανάστες που βρίσκονταν στον χώρο.

Παρά τις εντατικές έρευνες που διενεργεί η Αστυνομία, η αυτοψία στο σημείο της χθεσινής δολοφονίας φανέρωσε ελλείψεις στην έρευνα. Σε φρεάτιο που βρίσκεται στο σημείο που μαχαιρώθηκε ο Ιρακινός εντοπίσαμε ένα κλειδί - πιθανότατα του θύματος. Παρόλο που κλιμάκιο της Ασφάλειας πήγε στο σημείο, το στοιχείο αυτό μάλλον... τους διέφυγε.
ethnos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ