2012-10-12 10:31:03
Φωτογραφία για Πρόταση αναγνώστη για την πάταξη της διαφθοράς
Λίγο πριν ψηφιστούν τα νέα επώδυνα μέτρα, που ουσιαστικά διαλύουν την ελληνική κοινωνία, παρακολουθούμε άλλη μια θεατρική παράσταση, που αυτή τη φορά σχετίζεται με τις λίστες των ελεγχόμενων για παράνομο πλουτισμό.

Δύο τέως Υπουργοί Οικονομικών και δύο τέως Προϊστάμενοι του ΣΔΟΕ προσπαθούν απεγνωσμένα να μας πείσουν ότι λειτούργησαν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον όσον αφορά στην περίφημη πλέον λίστα Λαγκάρντ. Η λίστα αυτή, μαζί με όλες τις άλλες, βρίσκονται τώρα στο ΣΔΟΕ, στο οποίο, κατά τον κ. Ραγκούση, ο Πρωθυπουργός έχει τοποθετήσει προϊστάμενο τον κολλητό του εφοριακό από τον τόπο καταγωγής του. Ο Οικονομικός Εισαγγελέας υποπτεύεται την παραποίηση της λίστας Λαγκάρντ και το ΣΔΟΕ ελέγχει πρόσωπα κατά παραγγελία. Την ίδια στιγμή νυν και τέως Υπουργοί αυτοαθωώνονται και αυτοδικαιώνονται, πριν να ελεγχθούν από τη δικαιοσύνη, ενώ άλλοι, που έχουν ομολογήσει για τις ατασθαλίες τους, κυκλοφορούν ελεύθεροι, χωρίς καν να έχουν επιστρέψει τα χρήματα της κατάχρησής τους. Τρέλα!


Παρόμοιες θεατρικές παραστάσεις είχαμε παρακολουθήσει τις παραμονές ψήφισης σκληρών μέτρων, όπως αυτής των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου και αυτής του Άκη. Φυσικά, μετά από την ψήφιση των μέτρων οι εξελίξεις στις θεατρικές αυτές παραστάσεις κατά κανόνα παγώνουν. Κάτι ανάλογο ασφαλώς θα συμβεί και με τις λίστες Λαγκάρντ, ΣΔΟΕ κλπ., όταν θα ψηφιστούν και τα νέα μέτρα από την τρικομματική κυβέρνηση.

Τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, είναι ολοφάνερο ότι μπορούν αλλά δε θέλουν να ελέγξουν τους εαυτούς τους, τους συγγενείς τους και τους φίλους τους. Έτσι, όλα γίνονται για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους και είναι ιδιαίτερα λυπηρό που στα θέματα διαφθοράς συμπράττει και η ΔΗΜΑΡ.

Όλα τα παραπάνω είναι διαπιστώσεις, τις οποίες αντιλαμβάνονται τόσο η ελληνική κοινωνία όσο και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Οι δανειστές μας θέλουν να διασφαλίσουν τα λεφτά τους και, αφού έχουν μπροστά τους ένα πολιτικό προσωπικό που δε θέλει να πατάξει τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, εκβιάζουν απαιτώντας την εύκολη έως και ανήθικη πλέον λύση της περικοπής των μισθών και των συντάξεων ακόμη και των επιδομάτων των αναπήρων. Και επειδή δεν πρόκειται να σταματήσουν την επιβολή και άλλων επαχθέστερων μέτρων μελλοντικά, η ελληνική πολιτεία οφείλει αμέσως να αξιοποιήσει την «Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης» και συγκεκριμένα την Γ' Μονάδα Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης. Η Μονάδα αυτή, σε συνεργασία με την Α’ Μονάδα Διερεύνησης Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών, την Β’ Μονάδα Οικονομικών Κυρώσεων κατά Υπόπτων Τρομοκρατίας και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα πρέπει να προχωρήσει αμέσως: α. στην κατάρτιση ελληνικής λίστας με τα ονόματα όλων των προσώπων (μαζί με τα συγγενικά τους πρόσωπα), που από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα είχαν και έχουν την υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες, και β. στο σχολαστικό διαχρονικό έλεγχο τόσο του πόθεν όσο και του έσχες όλων αυτών των προσώπων.

Για το τεράστιο αυτό έργο η υπηρεσία αυτή θα πρέπει να στελεχωθεί από χίλιους (1.000) άνεργους άφθαρτους νέους επιστήμονες, οι οποίοι:

α. θα πληρώνονται με ένα ποσοστό της τάξης του 1% επί των χρημάτων που θα μπαίνουν στα κρατικά ταμεία από τη φορολόγηση των αδήλωτων εισοδημάτων,

β. θα έχουν πλήρεις αρμοδιότητες ελέγχου σε κάθε επίπεδο μεταξύ των οποίων και του ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών,

γ. θα συνεργάζονται με την Τράπεζα της Ελλάδος και τις τράπεζες του εξωτερικού για τις αδήλωτες καταθέσεις,

δ. θα αξιοποιήσουν τις λίστες Λαγκάρντ και ΣΔΟΕ και τα στοιχεία των Εφοριών, προκειμένου να ενισχύσουν και να εμπλουτίσουν την ελληνική λίστα, που ήδη θα διαθέτουν, με τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και επιτηδευματίες, που δηλώνουν εξωφρενικά χαμηλά εισοδήματα, ενώ διαθέτουν μεγάλες καταθέσεις και ακίνητα στο εξωτερικό, και

ε. θα έχουν, αξιοκρατικά διορισμένους, προϊσταμένους ανώτερους και ανώτατους δικαστικούς υπαλλήλους.

Εννοείται ότι, αν απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία αυτής της υπηρεσίας τότε αυτή θα πρέπει να γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Το κέρδος θα είναι τεράστιο τόσο για τα κρατικά ταμεία όσο και για την ψυχολογία του κόσμου, που αρχίζει πλέον να κινείται σε επικίνδυνες ατραπούς από τη λαϊκή εξέγερση έως και αυτήν ακόμη τη Χρυσή Αυγή.

Σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν θα επιβεβαιώσουν την πεποίθηση του κόσμου ότι δε θέλουν την πάταξη της διαφθοράς. Διότι είναι αδιανόητο να είναι στη φυλακή μόνο ο Μάκης, ο Άκης και ο Λάκης. Αν διέπραξαν όσα διέπραξαν σίγουρα δεν τα έκαναν μόνοι τους και σίγουρα δεν τα έκαναν μόνον αυτοί. Δεν είναι εντυπωσιακό που δεν ελέγχονται οι πριν και μετά από αυτούς που κινήθηκαν στους ίδιους χώρους και στα ίδια ή και άλλα Υπουργεία; Δεν είναι εντυπωσιακό που δεν ελέγχονται τα πρόσωπα που συμμετείχαν, σε κάθε επίπεδο (Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς, Γενικοί Διευθυντές, Διευθυντές, Μηχανικοί, εταιρείες) στην κατασκευή των υπερκοστολογημένων Ολυμπιακών έργων, της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, του οδικού άξονα ΠΑΘΕ, της Εγνατίας οδού, του ΟΣΕ; Δεν είναι εντυπωσιακό που δεν ελέγχονται τα πρόσωπα που συμμετείχαν σε επιτροπές Οργανισμών, στους χώρους της Παιδείας, της Υγείας, της Άμυνας, του Πολιτισμού κλπ;

Ο λαός είναι πλέον φτωχός, χαζός όμως δεν είναι, γι’ αυτό και απαιτεί από την κυβέρνηση τη λήψη άμεσων μέτρων πάταξης της διαφθοράς και οριστικής διάλυσης του πελατειακού κράτους. Αν τα μέτρα αυτά θα κινηθούν σύμφωνα με την παραπάνω πρόταση ή σύμφωνα με κάποια άλλη καλύτερη από αυτή, αυτό έχει μικρή σημασία. Σημασία έχει τα μέτρα που θα ληφθούν να είναι ουσιαστικά, πειστικά και κυρίως αποτελεσματικά.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ