2012-12-12 10:57:02
Φωτογραφία για Αίγιο: Μείωση χρέους συνταξιούχου με άνεργη γυναίκα και παιδιά κατά 94.000 ευρώ
Τη μείωση του χρέους του σε τρεις τράπεζες και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων πέτυχε ένας συνταξιούχος από το Αίγιο με άνεργη σύζυγο και δύο άνεργα επίσης παιδιά, ηλικίας 33 και 29 ετών.

Όπως αναφέρει το παράρτημα της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα, στην οποία είχε καταφύγει ο συνταξιούχος, το χρέος του, με απόφαση του Ειρηνοδικείου Ερινεού, μειώθηκε κατά 94.000 ευρώ.

Η οφειλή του στις τρεις τράπεζες και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ανερχόταν στις 162.000 ευρώ. Το δικαστήριο έκρινε ότι θα πρέπει να πληρώσει 66.000 ευρώ σε 19 έτη.

Το περιουσιακό στοιχείο του συνταξιούχου είναι η κατοικία του, η αξία της οποία κρίθηκε στα 58.000 ευρώ , ενώ το μοναδικό του εισόδημα, η σύνταξή του ανέρχεται στα 1136 ευρώ.

Όπως αναφέρει o υπεύθυνος του γραφείου της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα, Τάσος Νικολαδάκης, το θετικό σε αυτή την απόφαση είναι ότι και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων εμπίπτει στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και καλεί τον κόσμο που έχει δανειστεί από αυτό να κάνει χρήση του νόμου, παρά τους περί αντιθέτου, ισχυρισμούς του ταμείου.


Προσθέτει δε ότι αρκετός κόσμος , γύρω στους 3.500 έχουν επισκεφθεί το γραφείο της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα, στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του, ζητώντας βοήθεια για τα χρέη τους. Από αυτούς το 20% έχει μπει στη διαδικασία χρήσης του νόμου.

"Αυτοί που χρωστούν είναι πολύ περισσότεροι σαφώς και ίσως δεν έχουν πειστεί για το νόμο. Να πάνε στις ενώσεις καταναλωτών γιατί οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν έχουν καμία σχέση με τις ρυθμίσεις των τραπεζών", εξηγεί ο κ. Νικολαδάκης.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ξεψύχησε στο τιμόνι
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ξεψύχησε στο τιμόνι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ