2013-03-15 02:55:03
Φωτογραφία για Συλβάνα Ράπτη H ανεργία των νέων απειλεί την κοινωνική συνοχή της Ευρώπης
Για την απόρριψη κατά πλειοψηφία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του προϋπολογισμού λιτότητας για την περίοδο 2014-2020 και την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ειδικού προγράμματος προϋπολογισμού 6 δισ. ευρώ για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και της ανεργίας των νέων, μίλησε στο Αχελώος tv και στο Δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα η Ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη.

"Είναι σθεναρή η απάντηση των τεσσάρων ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο θέμα του προϋπολογισμού που για πρώτη φορά είναι μειωμένος",ανέφερε η κ. Ράπτη.

Η Ευρωβουλευτής τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι η Ένωση θα αποκτήσει ένα σύγχρονο, ευέλικτο και διαφανή προϋπολογισμό, που θα μπορέσει να δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας και να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των πολιτικών δεσμεύσεων της Ε.Ε. και των δημοσιονομικών επιδιώξεων.

Η κα.Ράπτη υπογράμμισε επίσης ότι "το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ε.Ε. για την περίοδο 2014-2020 πρέπει να προικίσει την Ε.Ε. με τα αναγκαία μέσα για να ανακάμψει από την κρίση και να εξέλθει ισχυρότερη".


Η ευρωβουλευτής ανέφερε επίσης ότι υπάρχει βαθιά ανησυχία για την ανεργία των νέων, που απειλεί πλέον την κοινωνική συνοχή της Ευρώπη, με περισσότερους από 26 εκατομμύρια ανέργους σε όλη την ΕΕ, όπου περιλαμβάνονται ο ένας στους δύο νέους στην Ελλάδα, την Ισπανία και τμήματα της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, όπου πτυχιούχοι πανεπιστημίου στα 30 τους δεν έχουν δουλέψει ποτέ.

Η κα. Ράπτη σημείωσε επίσης ότι με την αναγκαιότητα της λήψης εξειδικευμένων μέτρων για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και της ανεργίας των νέων, στη Σύνοδο Κορυφής εγκρίθηκε πρόσθετο κονδύλι 6 δισ. ευρώ για την περίοδο 2014-2020, ως πακέτο παροχής εγγυήσεων για τους νέους, μέρος του οποίου θα διοχετευθεί και στην Ελλάδα.

"Δεδομένου ότι η Ελλάδα και η Ισπανία, με ποσοστό που αγγίζει το 57%, εμφανίζουν υπερδιπλάσιους δείκτες ανεργίας συγκριτικά με τον μέσο όρο της Κοινότητας, θα λάβουν και το μεγαλύτερο μέρος των πόρων του συγκεκριμένου πακέτου.

Υπάρχουν σχεδιασμοί για «εγγύηση νεανικής απασχόλησης», η οποία θα εξασφαλίζει ότι οι κάτω των 25 ετών θα έχουν είτε προσφορά εργασίας, περαιτέρω εκπαίδευση ή εργασιακή κατάρτιση τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά το τέλος των σπουδών",κατέληξε .

Το Βίντεο
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ