2013-04-01 11:05:04
Φωτογραφία για Νομίζω πως μετά την ντρόικαν πρέπειν να κάμνωμεν κι εμείς ένα ΡΕΖΟΛΟΥΤΙΟΝ
του Στρατή Μαζίδη

Η τρόικα ξανάρχεται μέσα στην εβδομάδα και με άγριες διαθέσεις όπως διαβάζουμε ύστερα από το αιματοκύλισμα της Κύπρου. Κούρεμα καταθέσεων, κόψιμο συντάξεων αν είσαι κάτω των 60, κόψιμο του λαιμού σου αν έχεις υποχρεώσεις.

Ο γραφικός ΥΠΟΙΚ δηλώνει έτοιμος να υποδεχθεί την τρόικα. Αυτό βέβαια δε λέει απαραίτητα κάτι. Και μια φίλη μου κάποτε όταν σπούδαζε στις Βρυξέλλες χρειάστηκε να κάνει κολονοσκόπηση. Όταν ο γιατρός τη ρώτησε αν είναι έτοιμη, απάντησε θετικά. Και μόλις τον είδε να γυρνάει με το εξάρτημα φώναξε “παρντόν!”. Άσχετο φυσικά με τον υπουργό μας απλά η ετοιμότητα μου το θύμισε.

Σε λίγες ημέρες θα συμπληρώσουμε τρία χρόνια από τότε που μπήκαμε στο μνημόνιο. Τρία χρόνια λουκέτα, ανεργία, απελπισία, μετανάστευση, αυτοκτονίες, λιποθυμίες μαθητών αλλά και δημοσία δαπάνη κηδειών μερές που είναι.

Το δόγμα του ΣΟΚ μπαίνει για άλλη μια φορά σε εφαρμογή με την κοινωνία ήδη μουδιασμένη ύστερα από όσα συνέβησαν στην Κύπρο. Για φανταστείτε το; Δεν είναι και λίγο να κοιμάσαι το βράδυ και το πρωί να διαβάζεις για πρόταση να κοπούν οι συντάξεις σε 700.000 ανθρώπους που είναι κάτω των 60 και να αντικατασταθούν με ένα…επίδομα αν δεν υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο.


Η οικονομία της χώρας έχει εισέλθει σε ένα σπιράλ θανάτου. Νέα μέτρα, αύξηση της ύφεσης, περισσότερο ζωνάρι, λιγότερα έσοδα. Κι απλά εγγράφουμε χρέη στα κατάστιχα. Ληξιπρόθεσμες οφειλές που όμως πολύ απλά δεν πρόκειται ποτέ να εισπραχθούν. Τα χρέη πρέπει να εισπράττονται όπως σερβίρεται ο καφές. Στην ώρα τους. Μετά φουσκώνουν και χύνονται απέξω αφού ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.

Ένας Θεός ξέρει τι κρύβει ο Απρίλιος που τον υποδεχόμαστε σε λίγες ώρες. Οι μόνες ευχάριστες ειδήσεις θα είναι ίσως αυτές που θα διαβάσουμε αύριο λόγω της ημέρας. Δηλαδή ψεύτικες.

Το ότι ο πρωθυπουργός τρέχει στη Νίκης και συσκέπτεται αποδεικνύει πως δεν είναι καλά τα πράγματα όταν υπάρχει υστέρηση εσόδων τόσων δις και είμαστε ακόμη στην αρχή του χρόνου.

Πολύ φοβάμαι πως θα ακούσουμε σενάρια μέτρων που θα κάνουν τα προηγούμενα να φαντάζουν πταίσματα. Γιατί πέρα από την περικοπή των συντάξεων, γνωστά ΜΜΕ κυκλοφορούν και άλλες …απαιτήσεις της τρόικας όπως η κατάργηση των τριετιών που θα τσακίσει αλύπητα τις αποδοχές των εργαζομένων λίγα μόνο 24ωρα μετά τον ενταφιασμό του επιδόματος γάμου.

Κι έχοντας δει πολύ ΡΙΚ το τελευταίο διάστημα αναρωτιέμαι. Τι άλλο ακόμη θα περιμένουμε; Μήπως ήρθεν η ώραν να κάμνωμεν κι εμείς ένα ρεζολούτιον στον πολιτικόν μας κόσμον;
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ