2013-11-27 09:49:45
Φωτογραφία για ΣΕ 6 ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Τον Ιούλιο του 2014 θα καταβάλουν την πρώτη δόση του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων καθώς και του συμπληρωματικού φόρου (πρώην ΦΑΠ) οι κάτοχοι ακινήτων. Το σχέδιο νόμου που κατατίθεται στη βουλή τις επόμενες ώρες, προβλέπει την αποπληρωμή του ενιαίου φόρου ακινήτων και του συμπληρωματικού φόρου σε 6 μηνιαίες δόσεις από τον Ιούλιο έως και τα τέλη Δεκεμβρίου. (Σχετικό Άρθρο).

 Με την ολοκλήρωση, επί της ουσίας, της αποπληρωμής του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων τον Μάιο του 2014 θα ξεκινήσει η πληρωμή του νέου φόρου που θα «φέρει» στα ταμεία του κράτους 2,65 δισ. ευρώ. Ωστόσο, το 2015 ο ενιαίος φόρος θα καταβληθεί σε 9 μηνιαίες δόσεις. 

Πάντως, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η τρόικα αμφισβητεί τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών και έχει ζητήσει επιπλέον μέτρα ύψους 400 εκατ. ευρώ, μετά τις παρεμβάσεις στο αρχικό σχέδιο που είχε δοθεί σε δημόσια διαβούλευση, έπειτα από απαίτηση των κοινοβουλευτικών ομάδων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Τα νέα μέτρα θα έλθουν από την περικοπή κατά 200 εκατ. του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων καθώς και από άλλα διαρθρωτικά μέτρα που ακόμα δεν έχουν καθοριστεί. 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ