2012-06-16 21:51:21
Φωτογραφία για Οι 6 προτάσεις Καρατζαφέρη για την έξοδο από την κρίση
Η μάστιγα της ανεργίας που πλήττει κυρίως τους νέους που δεν μπορούν να μπουν στην αγορά εργασίας, αλλά και τους μακροχρόνια άνεργους, οι οποίοι δεν μπορούν να επανενταχθούν στο εργατικό δυναμικό, λόγω του ανταγωνισμού των λαθρομεταναστών, είναι από τα θέματα εκείνα που η Πολιτεία και η κυβέρνηση που θα εκλεγεί στις 17 Ιουνίου, ΠΡΕΠΕΙ να

αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, το κόμμα των υπεύθυνων, ρεαλιστικών και άμεσα εφαρμόσιμων προτάσεων, καταθέτει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πλαίσιο ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ για την καταπολέμηση της μάστιγας της ανεργίας και ΚΑΛΕΙ όλα τα Πολιτικά κόμματα σε συνεργασία, αφού, όπως αποδεικνύεται, οι δικές τους προτάσεις για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος, είναι αόριστες, νεφελώδεις, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων, απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα εφαρμογής, προκειμένου να αρχίσουν να αποδίδουν αποτελέσματα.


 Οι άξονες ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ είναι οι εξής:

1. Σήμερα, πληρώνουμε πάνω από 8 δισ ευρώ ετησίως στις Φιλιππίνες και την Ινδία για παρασκευή φαρμάκων (τα περίφημα γενόσημα), τη στιγμή που μπορεί ΑΜΕΣΑ να επαναλειτουργήσει η ελληνική κρατική φαρμακοβιομηχανία, υπό την εποπτεία στρατιωτικών φαρμακοποιών και ιατρών, δίνοντας τουλάχιστον 10.000 θέσεις εργασίας,αποκλειστικά σε Έλληνες και Ελληνίδες.

2. Σήμερα, τα πάσης φύσεως δημόσια έργα, δίδονται με τις γνωστές διαδικασίες σε ξένες κατασκευαστικές εταιρίες, ή ομίλους με εγχώριες, οι οποίες απασχολούν σχεδόν αποκλειστικά, λαθρομετανάστες, για να κερδίζουν περισσότερα, εις βάρος του ελληνικού λαού. ΑΜΕΣΑ μπορεί να επανασυσταθεί η ΜΟΜΑ υπό την εποπτεία στρατιωτικών μηχανικών, αρχιτεκτόνων, τοπογράφων, κλπ., δίνοντας τουλάχιστον 30.000 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα, αποκλειστικά σε Έλληνες και Ελληνίδες.

3. Σήμερα, πληρώνουμε εκατομμύρια ευρώ ετησίως στην Τουρκία, την Κίνα και άλλες χώρες του πλανήτη, για κατασκευή ενδυμάτων, σεντονιών, κλπ., για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Νοσοκομείων, ακόμα και των Ξενοδοχείων που τελούν υπό κρατική επιχορήγηση. ΑΜΕΣΑ μπορεί να επαναλειτουργήσει η ΚΟΠΗ, υπό την εποπτεία του Στρατού, δίνοντας τουλάχιστον 10.000 θέσεις εργασίας αποκλειστικά σε Έλληνες και Ελληνίδες.

4. Σήμερα, ο υπέρογκος ΦΠΑ και οι λοιποί άμεσοι και έμμεσοι φόροι, εξολοθρεύουν και την τελευταία ικμάδα της ελληνικής οικονομίας και του εμπορίου. ΑΜΕΣΑ επιβάλλουμε τη δραστική μείωση του ΦΠΑ με αντίστοιχη μείωση των υπολοίπων φόρων, ώστε να επαναλειτουργήσει η αγορά και να πολλαπλασιαστεί η ταχύτητα κυκλοφορίας του χρήματος. Τα έσοδα για το Δημόσιο θα αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο και η πρόταση αυτή εντάσσεται στα «ισοδύναμα» μέτρα που αποδέχθηκε ήδη η Ε.Ε. Παράλληλα, η επαναλειτουργία της αγοράς, θα προσφέρει μεγάλο αριθμό νέων θέσεων εργασίας, αλλά και θέσεων αυτοαπασχόλησης. Ειδικότερα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, παρέχουμε ΑΜΕΣΑ κίνητρα για την διατήρηση του επιπέδου απασχόλησης. Οποιαδήποτε νέα ή παλαιά επιχείρηση έχει κύκλο εργασιών μέχρι 100.000 ευρώ τον χρόνο και απασχολεί τουλάχιστον 4 άτομαπροσωπικό δεν θα φορολογείται. Απαραίτητη προϋπόθεση οι απασχολούμενοι να είναι Έλληνες, ή Ελληνίδες προκειμένου να στηριχθεί η αγορά εργασίας στη χώρα μας.

5. Σήμερα, ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά, είναι η έλλειψη ρευστού, εξ αιτίας της εξόδου τεράστιων κεφαλαίων από την Ελλάδα. ΑΜΕΣΑ καταργούμε τους όποιους περιορισμούς μέσω επιβαρύνσεων, στον επαναπατρισμό κεφαλαίων, για όποιον θελήσει να κτίσει, ή να αγοράσει ακίνητο. Έτσι, θα επανδραστηριοποιηθούν τουλάχιστον 200 επαγγέλματα που ασχολούνται με την οικοδομή και απασχολούν σήμερα, χιλιάδες τεχνίτες όλων των ειδικοτήτων. Παράλληλα, για να διευκολυνθεί η ανάκαμψη της οικοδομής και των συναφών κλάδων, θα προχωρήσουμε στην προσωρινή κατάργηση του φόρου μεταβίβασης των ακινήτων, την κατάργηση του πόθεν έσχες για την αγορά ακινήτων και την κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων που επέβαλε ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος, ο οποίος λειτουργεί ισοπεδωτικά για την οικοδομή, το real estate και το σύνολο της οικονομίας. Θα υπάρξει ένα τέλος διατήρησης των ακινήτων ενώ θα εφαρμοστεί ενιαίος συντελεστής για την έκδοση οικοδομικής άδειας.

6. Οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, λυγίζουν εργοδότες και εργαζόμενους, χωρίς στην ουσία να προσφέρουν τίποτε σε κανένα. Καταργούμε ΑΜΕΣΑ το απηρχαιωμένο και αναποτελεσματικό σύστημα καταβολής εισφορών και το αντικαθιστούμε με ένα Ειδικό Τέλος Κατανάλωσης, το οποίο επιβάλλεται σε κάθε συναλλαγή. Επιστρέφουμε στον εργαζόμενο το ποσό των παρακρατούμενων  εισφορών, αυξάνοντας έτσι με μηδενικό κόστος για τον εργοδότη τις αποδοχές, ενώ απαλλάσσουμε ταυτόχρονα τον εργοδότη από την καταβολή των εργοδοτικών εισφορών, μειώνοντας πραγματικά και σημαντικά το εργατικό κόστος. ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ έτσι, αύξηση των μισθών και των αποδοχών των εργαζομένων, μείωση του μισθολογικού κόστους και το κυριότερο, δίκαιη και ισότιμη συμμετοχή ΟΛΩΝ στις κοινωνικές παροχές που κάθε σύγχρονη, ευνομούμενη και αναπτυγμένη οικονομία, οφείλει να παρέχει στους πολίτες της.

Αυτές είναι οι προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ για την ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ κατά της ανεργίας και του αποκλεισμού από το δικαίωμα της εργασίας ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των Ελλήνων και των Ελληνίδων.

Καλώ όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες, την Κυριακή 17 Ιουνίου να ψηφίσουν με γνώμονα ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ τους και το ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ τους, που εν τέλει είναι ΚΑΛΟ και ΣΥΜΦΕΡΟΝ για την Πατρίδα.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ