2024-06-21 08:14:23
Φωτογραφία για Η ΡΑΣ απέρριψε την αίτηση του Διαχειριστή Υποδομής του ΟΣΕ
Νέα ανησυχία για την κατάσταση στα τρένα προκαλεί η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) να μην εγκρίνει την αίτηση για την Επικαιροποίηση Έγκρισης Ασφάλειας του Διαχειριστή Υποδομής (ΔΥ) του ΟΣΕ.

in.gr

Η απόφαση της ΡΑΣ σχετικά με την αίτηση του ΔΥ του ΟΣΕ αναφέρει ότι η επικαιροποίηση αυτή χρειαζόταν λόγω «ουσιωδών μεταβολών στα υποσυστήματα, υποδομής, σηματοδότησης και ενέργειας που προκλήθηκαν εξαιτίας των κακοκαιριών DANIEL και ELIAS».

Η ΡΑΣ υπογραμμίζει ότι ο ΟΣΕ δεν προσκόμισε τις αιτηθείσες από την Αρχή πληροφορίες / έγγραφα τα οποία απαιτούνται και δεν κατέθεσε παράβολο τριών χιλιάδων ευρώ «για ουσιώδη επικαιροποίηση έγκρισης ασφαλείας».

Κλείνουν γραμμές τρένων

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων αποφάσισε επίσης:να αφαιρεθούν «τα τμήματα της σιδηροδρομικής υποδομής «Λάρισα – Βόλος», «Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα» και του κλάδου ανόδου «Άγιος Στέφανος Ξ. – Δομοκός – Παλαιοφάρσαλος – Μεζούρλος», από το πεδίο εφαρμογής της χορηγηθείσας, υπ. αριθμ. Αναγνώρισης EL 21 2022 0001 επικαιροποίησης Έγκρισης Ασφάλειας ΔΥ, διότι δεν λειτουργούν, λόγω ουσιωδών μεταβολών στα υποσυστήματα υποδομής, και παρατρόχιου ελέγχου-χειρισμού και σηματοδότησης εξαιτίας των κακοκαιριών DANIEL και ELIAS.


να αφαιρεθεί το τμήμα της σιδηροδρομικής υποδομής «Έδεσσα – Φλώρινα» από το πεδίο εφαρμογής της χορηγηθείσας, υπ. αριθμ. Αναγνώρισης EL 21 2022 0001 επικαιροποίησης Έγκρισης Ασφάλειας ΔΥ, διότι δεν λειτουργεί εξαιτίας προβλημάτων επικοινωνίας.

να αφαιρεθεί το τμήμα της σιδηροδρομικής υποδομής «Έδεσσα – Φλώρινα» από το πεδίο εφαρμογής της χορηγηθείσας, υπ. αριθμ. Αναγνώρισης EL 21 2022 0001 επικαιροποίησης Έγκρισης Ασφάλειας ΔΥ, διότι δεν λειτουργεί εξαιτίας προβλημάτων επικοινωνίας».

Τι απαιτεί η ΡΑΣ από τον ΟΣΕ

Η ΡΑΣ, ανάμεσα σε άλλα, ζητά «τη λήψη επιπλέον μέτρων από τον ΟΣΕ (π.χ. στελέχωση ανοικτών σταθμών με 2 σταθμάρχες ανά βάρδια κ.α.), και την υποβολή στην Αρχή σχεδίου δράσης, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΕ 1078/2012 για την κυκλοφορία στον κλάδου καθόδου του τμήματος «Άγιος Στέφανος Ξ. – Δομοκός – Παλαιοφάρσαλος – Μεζούρλος» το αργότερο έως 15-07-2024».

Δείτε ολόκληρη την απόφαση της ΡΑΣ εδώ

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ