2024-06-21 08:27:17
Φωτογραφία για Το μεγάλο στοίχημα της AMD για την  πρωτιά στο τομέα των laptop
Τον επόμενο μήνα, οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών αναμένεται να κυκλοφορήσουν μοντέλα με επεξεργαστές AMD Ryzen AI 300, βασισμένους στη νέα αρχιτεκτονική Zen 5 και γραφικά RDNA 3.5. Η αγωνία για την απόδοση αυτών των τσιπ είναι έντονη, καθώς αυτή είναι η πρώτη πραγματική ευκαιρία της AMD να κατακτήσει την ηγεσία στην απόδοση των κινητών συστημάτων από την Intel—κάτι που δεν έχει καταφέρει αποφασιστικά στο παρελθόν.

 Σύμφωνα με τον γνωστό Κινέζο πληροφοριοδότη  υπήρχε ένα laptop στο περίπτερο της MSI στη Computex με έναν από τους νέους επεξεργαστές της AMD. Ο πληροφοριοδότης αναφέρει ότι η απόδοση των επεξεργαστών Ryzen AI 9 300-series σε single-core, multi-core και γραφικά είναι βελτιωμένη κατά περίπου 20% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Αυτό υποδηλώνει αποτελέσματα Cinebench R23 πάνω από 2000 πόντους για έναν πυρήνα, 20000+ για όλους τους πυρήνες, καθώς και σκορ 3DMark Time Spy πάνω από 3600. Τα αποτελέσματα του 3DMark Time Spy είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, δεδομένου ότι η προηγούμενη γενιά GPU με αρχιτεκτονική RDNA 3, η Radeon 780M, έχει μέσο σκορ 3058 στα κινητά μέρη. Σε αυτό το πλαίσιο, ένα σκορ 3600+ είναι πραγματικά αξιοσημείωτο, ειδικά αν σκεφτούμε ότι τα υψηλότερα αποτελέσματα στα 3700 είναι από συστήματα που έχουν υπερχρονιστεί. 


Παράλληλα, οι βαθμολογίες του Cinebench R23 είναι εξίσου εντυπωσιακές, δεδομένου ότι τα TDP των επεξεργαστών Ryzen AI 300 δεν είναι ακόμα γνωστά, αλλά πιστεύεται ότι είναι χαμηλότερα από τα 157 watt που καταναλώνουν οι Core i9-14900HX και Core i9-13980HX της Intel. Συνολικά, αν οι αριθμοί από τον Golden Pig Upgrade Pack είναι ακριβείς, φαίνεται ότι τα μέρη Ryzen AI 300 "Strix Point" θα αποτελέσουν ένα σημαντικό βήμα προόδου από τα Hawk Point. Και αυτά τα τεστ δεν περιλαμβάνουν καν την XDNA 2 NPU. Ανεξάρτητα από το πώς βλέπουμε τη σύγχρονη "AI", δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η NPU αποτέλεσε κύριο άξονα της δουλειάς της AMD στους επόμενης γενιάς επεξεργαστές της, και η εταιρεία υπόσχεται την υψηλότερη απόδοση NPU από κάθε άλλον κατασκευαστή.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ