2013-01-16 22:10:27
Φωτογραφία για Καβαλάρης πρόκρισης!
Με τους Τάσο Παπάζογλου (56') και Λιούμπομιρ Φέισα (83') να βρίσκουν για πρώτη φορά δίχτυα σε φετινό επίσημο ματς, ο Ολυμπιακός υπέταξε με 2-0 την Καβάλα στον «Ναό»

και ουσιαστικά σφράγισε την πρόκρισή του για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Απίστευτο δοκάρι ο Τζιμπούρ στο 73'.

Προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην Καβάλα πήρε ο Ολυμπιακός. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος και με τα πρώτα φετινά τέρματα των Τάσου Παπάζογλου (56'0 και Λιούμπομιρ Φέισα (83') υπέταξαν με 2-0 τους «Αργοναύτες» και ουσιαστικά καθάρισαν από το πρώτο κιόλας παιχνίδι την πρόκριση για τη προημιτελική φάση του Κυπέλλου.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ: Σε σχήμα με «φουλ» επιθετικούς προσανατολισμούς κατέληξε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ απέναντι στην Καβαλα. Ο προπονητής του Θρύλου αποφάσιε να παρατάξει ένα άκρως επιθετικογενές σύστημα, με ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Γιάννη Φετφατζίδη, Ράφικ Τζιμπούρ και Κώστα Μητρογλου στην γραμμή κρούσης!


Κάτω από τα δκάρια παραμένει ο Μπάλας Μέγιερι, ενώ την αμυντική τετράδα συγκροτούν οι Ντιακιτέ, Μανωλάς, Παπάζογλου και Ζαραδούκας. Ο Λιούμπομιρ Φέισα είναι ο μοναδικός «κόφτης» έχοντα ςμποστά του τουςς Λένατρο Γκρέκο και Χουάν Πάμπλο Πίνο σε πιο δημιουργικό ρόλο και τους Φετφατζίδη, Τζιμπούρ και Μήτρογλου στην γραμμή πυρός

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της Καβάλας Νίκος Ππααδόπουλος παρέταξε τη ομάδα του με σφικτή ζώνη άμυνας έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να κρατήσει τους παίκτες του Ολυμπαικού μακριά από τα καρέ του Σουλογάνη,

Ο Ολυμπιακός μπήκε με επιθετικέ διαθέσεις, απειλώντας με τα μακριά σουτ των Ζαραδούκα (5'), Γκρέκο (12'0- και Φέισα (21'), όμως ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή, η αδυναμία να δημιουργήσει φάσεις από τον άξονα.

Την ίδια στιγμή, οι φιλοξενούμενοι με έξυπνη τακτική δεν εέτρεπαν στους γηπεδύχουςννα επιβάλλουν τον ρυθμό τους και κάπως έτσι έληξε το πρώτο μέρος, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να αποδοκιμάζουν τους παίκτες των «ερυθρόλευκων»«..

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ βλέποντας τον Ολυμπιακό να δυσκολέυεται αρκετά να «ανοίξει την άμυνα των «Αργοναυτών«, έριξε στην μάχη τον Αμπντούν στο 56' αντικαθισ΄τωντας οτν Χουάν Πάμπλο Πίνο,που δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά.

Παπάζογλου και 1-0!

Η υπεροχή του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 59', με τους πρωταθλητές να εκμεταλλεύονται σε ακόμη ένα φετινό τους παιχνίδι την ικανότητά τους στις στημένες φάσεις. Έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Λεάντρο Γκρέκο, ο προωθημένος Παπάζογλου με τρομερή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο «Γ» του Σουλογάνη, λύνοντας τον ...γόρδιο δεσμό! Πρώτο φετινό γκολ για τον 25χρονο στόπερ του Θρύλου, που σίγουρα θα τν βοηθήσει αρκετά και στον ψυχολογικό τομέα.

Τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο όταν στο 61' ο Πλιάγκα αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Παπαπέτρου για σκληρό φάουλ επί του Παπάζογλου.

Ο Ολυμπιακός έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 73' να ζευγαρώσει τα τέμρατά του όταν ύστερα από προσπάθεια αντεπίθεσης, ο Τζιμπούρ βρέθηκε μόνος του με τα αντίπαλα δίχτυα αι ε τον Σουλογάν εξουδετερωμένο, ο Αλγερινός σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι!

«Βολίδα» από Φέισα και 2-0!

Τα πάγματα απλοποιήθηκαν για το Θρύλο στο 83'. Ο Τζαμέλ Αμπντούν με πάσα ακριβείας τροφοδότη τον Λιούμπομιρ Φέισα και ο Σέρβος μέσος με σουτ – οβίδα από το ύψος της περιοχής έγραψε το 2-0 δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης εν όψει του επαναληπτικού στο «Ανθή Καραγιάννη». Ήταν το πρώτο φετινό γκολ για τον Σέρβο άσο,, από τον οποίο περιμένει πολλά ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ακι οι οπαδοί των νταμπλούχων Ελλάδας.

Διαιτήτευσε ο Παπαπέτρου. Απέβαλε σωστά τον Πλιάγκα σο 61'με δεύτερη κίτρινη.

Κιτρινες είδαν οι Πλιάγκας, Κωτίτσας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Ντιακιτέ, Παπάζογλου, Μανωλάς, Ζαραδούκας, Φέισα, Γκρέκο,

Πίνο (56' Αμπντούν), Φετφατζίδης, Μήτρογλου (60' Πάντελιτς), Τζιμπούρ (74' Βλαχοδήμος).
 
goal24news
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ολυμπιακός - Καβάλα 2-0
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ολυμπιακός - Καβάλα 2-0
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ